crushing up the stars above us

image609

















Imorgon kommer en dröm bli sann, för imorgon ska jag se Smashing Pumpkins. 
Jag lovar att jag kommer vara den lyckligaste människan på hela jorden.


without your breathing

can't sleep without your breathing,
can't breathe each time you're leaving

- placebo

modebloggare?

Jag ville bara visa min nya tröja som jag har köpt, som är helt PERFEKT. Emelie hade köpt en sån för några dagar sen, och eftersom jag vill vara som henne så var jag tvungen att springa och köpa en likadan. Den är skitbra för man kan ha leggings under och det är så fint och bekvämt. Endast 150 kr på Wear It hörni, som hittat nästan.

image615


promenix

  

Var ute och gick i öer en timme förut, Jag Hjärta Solen


rufuuuuuus my love

Idag kommer RuffeTuffe hem igen! Min finasötalillatuffsenuffs!

people´s temple

Tittar på en dokumentär som jag har haft på datorn ett tag men inte tagit mig tid att titta på, om pastor Jim Jones och People´s Temple. Den verkar jäkligt intressant faktiskt. Många har nog redan sett denna dokumentären för den gick på svt för ett tag sen.

  

Det är svårt att fatta att 909 människor begick självmord / dödades där i Jonestown...


svenska C

När jag hade gjort provet idag så skulle jag välja till lite fler kurser som jag ska läsa. Kollade igenom listan dom hade och blev skitglad när jag såg min favvokurs som jag ville läsa i gymnasiet men inte fick. "Ååh kan man läsa Svenska C?!" sa jag till Susanne i receptionen och såg överlycklig ut. Hon undrade säkert vad det var för fel på mig...


en kyckling som hette Gullefjun

173777-596


Igår hjälpte Emelie mig att färga håret. Det blev gult, såklart, det var ju väntat. Ville få ljusare hår iaf, så vi färgade över det ljusbrunt.. Så nu är det nån mellanbrun / ljusbrun färg.. Har aldrig varit såhär ljushårig känns det som. Men ja, det blev väl okej. Jag har alltså INTE den färgen som är på bilden utan det där var efter andra blonderingen.

Lägg för övrigt märke till min jättehand, haha.

en heldag på stan

Kom precis hem från stan nu. Provet gick väl sådär.. Har egentligen ingen aning. Kan ha varit bra, kan ha varit helt fel. Får väl veta det om några dagar. Jag köpte ett par byxor (likadana som du köpte fillan), vilket inte var så smart med tanke på att min ekonomi inte är på topp. Men men, jag behövde dom faktiskt..

Vad hände mer? JO, en man med stora öron satt framför oss i bussen och Emelie var jätteelak. Hon skrattade åt honom och tog kort på hans stora öron.

image597


Snygg eller mindre snygg?

image595

Är Carina Berg snygg? Jag tycker hon är lite sådär fulsnygg på nåt vis. Inte ful.. och ingen tiopoängare.. Men ändå. Ni fattar va? Skulle fundera ut nån mer som är fulsnygg, finns ju massor med människor, men jag kom inte på nån. Vet ni nån?

Nu har jag bråttom. Hej

karl marx och gänget

Snart har jag prov. Jag måste få minst VG, måstemåstemåste.
Hoppas Gud är på min sida idag.


tant och gubbe

Idag på bussen så steg det på en jättesöt liten tant och en gullig liten gubbe. Dom såg helt nykära ut och log mot varandra hela tiden. Det där är jag och min man om några år. Får man väl hoppas, hehe

För övrigt har jag ljusare hår nu. Emelie säger att det är brunt, men jag tycker det ser lite grått ut.. Jaja, måste väl vänja mig

Nu måste jag sova, prov imorgon vid nio. Jippiyej

ORVAR SÄFSTRÖM

Idag när jag bytte buss i Jönköping såg jag Orvar springa omkring. Wow, en kändis!

image594

iloveu

Jag gillar verkligen inte att åka ifrån dig,
särskilt inte efter bra dagar utan bråk..

Men du, vi ses snart igen.

home sweet home

Om en och en halv timme sitter jag på bussen igen, på väg tillbaks till Linköping. Jag börjar bli trött på att åka fram och tillbaka så mycket.. Jag hatar nästan att åka buss. Fast jag gillar iofs priserna, 96kr från Värnamo till Linkan. Det är ju värt!

image593

historia är det värsta jag vet

På torsdag har jag prov på industriella revolutionen och franska revolutionen. Jag kommer inte klara det, jag vet det. Jag kan inte lägga såna där saker på minnet, det går in genom ena örat och ut genom andra. Det fastnar liksom inte. Men det måste fastna, om jag så ska klistra fast det i minnet. AHHHHHHHHH jag blir galen.

image588
N A P O L E O N B O N A P A R T E, värsta snyggingen

en lista

tre namn du går under:
1. Amanda
2. Mands
3. Febbe

tre saker som skrämmer dig:

1. Mörker
2. Sjukdomar
3.  Döden. Inte att jag själv ska dö, utan nån i min närhet

tre saker du har på dig:
1. Svarta mysbyxor
2. Grå/svartrandigt linne
3. Ett armband som jag fått av Clara

tre av dina favoritlåtar (just nu)

1. Joseph Arthur - In the sun
2. Death Cab For Cutie - I will follow you into the dark
3. Imogen Heap - speeding cars

tre sanningar:
1. Jag är sjukt mörkrädd
2. Jag är kissnödig
3. Jag är alltid sugen på mat

tre av dina hobbys:
1. Sudoku (jag börjar bli gammal!)
2. Läsa, när jag väl tar mig tid
3. Umgås med folk

tre saker du verkligen vill ha:
1. en bebis
2. ett kul jobb
3. en plats på skolan på visingsö

du utmanar: emelie, hanna, gabbe.

fika med toffen och björn

Idag var jag & Jan hemma hos Björn och fikade. Toffen var med också, vilket var trevligt eftersom jag inte sett honom sen i juli eller nåt. Det var kul att se både honom och Björn förstås, och nu lär det väl dröja ytterligare ett halvår tills vi ses igen. Ha ha.

Nu ska vi titta på Alvin and the Chipmunks, hoppas den är kul!

image584

big exit

baby, baby ain't it true
I'm immortal when I 'm with you

clara på sjukhuset

image580

Orkar inte lägga upp alla bilder från Göteborg men om ni vill se dom kan ni gå in i min bilddagbok: www.amandaviola.bilddagboken.se , man måste vara inloggad för att se den men vill ni ha lösenordet så ni kan komma in ändå så är det bara att fråga.

lördag lördag lördag

PÅ LÖRDAG SKA JAG OCH JOHAN SE SMASHING PUMPKINS!
... behövde bara få ur mig det. Jag längtar!
Hoppas bara jag kan hitta biljetten.. Heh.

Nu ska jag göra frukost för snart kommer Janos hem från jobbet.

Björn Gustafsson

Nästan alla bidrag var kassa igår i melodifestivalen, dock gjorde Björn Gustafsson en låt som slog allt. Såg ni inte när han uppträdde igår så måste ni kolla på klippet nedanför!



Det var sött att Frida blev så glad när hon gick till final.. Man blev ju tårögd av att se det.

märkligt

I torsdag fick Clara en nalle av mig som jag sa att hon skulle döpa tills dagen efter då vi skulle träffas igen. Senare under den natten drömde jag att Janos hade blivit tillsammans med nån som hette Linda, inget mer med det.. men när jag kom till sjukhuset dagen efter, gissa vad Clara hade döpt sin nalle till då? Linda...

Så jäkla läskigt egentligen.. Haha.

barnkliniken

Nu sitter jag på drottning silvias barn & ungdomssjukhus, jag väntar på Clara som är i duschen. Idag var hon jättepigg. Hon kan nästan gå helt normalt nu, fast det gör ju ont förstås. Men hon skrattar och är lika galen som hon brukar vara. Förmodligen är hon så uppspelt för att Fillan kommer sen och hon ska få presenter, haha. Vi har spelat "mix max" och "lotto", och så har vi pusslat idag, sen ska vi nog fika lite..

Jag har kommit fram till att jag aldrig i hela mitt liv skulle klara av att jobba med sjuka barn. Börjar ju nästan lipa bara av att se skylten där det står "barnklinik" för då vet jag ju att det är massa sjuka barn överallt. 550 platser.. 550 sjuka barn.. Det är hemskt. Och jag klarar inte av att se alla oroliga föräldrar, syskon och andra anhöriga. Såklart hade det ju varit fint att kunna hjälpa, men samtidigt så vet man ju att det inte alltid slutar lyckligt och visst är det väl så att man säkert minns de barnen som inte klarade sig så bra mycket tydligare? Det är så mycket olycka och oro här och jag hade aldrig klarat av att hålla isär jobb och privatliv. 

Och det är så synd om flickan som ligger i Claras rum, hon är tio år och har opererat båda sina fötter. Hennes pappa kan ingen svenska så den lilla tjejen får översätta allt och svara på alla frågor. Det måste ju kännas jäkligt jobbigt både för henne och för pappan.. Han sitter hos henne dygnet runt och gör ingenting. Han kollar väl lite på tv men han förstår ju inte nånting av det.. Stackarn, vad hjälplös han måste känna sig..

Jag blir helt lipig av det här, nu måste jag sluta skriva. Tack Nils & Fia för att jag fick hälsa på! Det var trevligt. O du Fia, HÄNG MED PÅ SMASHING PUMPKINS!

uppdatering

Igår åkte jag alltså till Göteborg. När jag kom till sjukhuset så var Clara helt likgiltig och brydde sig knappt om att jag kom dit. Hon lyssnade inte på någon överhuvudtaget och ville bara vara ifred. Hon var trött och hade ont, så jag förstår henne. Jag och mamma åkte till hotellet och åt, sen somnade vi redan vid halv nio på kvällen. Upp vid 06.00 för att äta frukost och sen åka till sjukhuset igen. Clara var mycket piggare idag och det var roligt att se henne sån. Hon kunde till och med sitta upp, och hon åt lite fil o så. Sen körde vi henne i rullstol ner till lekterapin där vi gjorde en ask & ett armband o ett halsband. När vi kom upp igen så prövade hon att gå lite, och hon kunde t.o.m gå ett helt varv på avdelningen! Hur bra som helst, skönt att se att hon blir bättre. Det kändes jobbigt att åka ifrån henne, fast jag vet ju att vi ses imorgon vid 08.00 igen. Min söta fina lilla Clara.

Nu är jag hos Nils & Sophia och lilla Lusse såklart. Ikväll blir det chips&dip&film. Ska upp tidigt imorn och känner inte alls för att festa eller att göra nåt ansträngande överhuvudtaget. Ska bli trevligt att umgås med dem o ta det lugnt.

Imorgon ses vi Janos! Det ska bli kul.


pakt

amanda säger:

Vi får väl gifta oss med varandra om det skulle gå åt helvete? vad ska vi säga, när du är trettiofem o jag är trettio?


Marcus säger:

Jag började skriva samma sak, its a deal :)


goddag kära vänner

Nu är det bud på att skaffa en ny blogg tror jag. Alltför många som jag inte känner (och känner också för den delen) läser denna och det känns inte som att man kan skriva vad man vill då. Klart jag vill att folk ska läsa, men det är inte roligt när det dras upp grejer jag har skrivit i bloggen hela tiden och att folk vet mer om mig än vad jag tror. Vill ni ha den nya adressen är det bara att skriva en kommentar så får vi se om jag ger ut den.

Hej hopp sålänge

UPDATE

Jag är inte redo att lämna denna bloggen så jag fortsätter blogga lite smått här också. Fast mest om onödiga skitsaker.. och kanske lite annat med.

efterlysning!

Jag hittar inte Pj harveys - stories from the city, stories from the sea nånstans. Kan nån vara så vänlig och skicka den skivan till mig? Janos, har du den? Ge mig deeeeeeeeeeen.

artister med låtar i L word

Flera artister/band som jag gillar har med sina låtar i L word:

- Rufus Wainwright
- Peaches (hon uppträder t.o.m)
- Damien Rice
- Metric
- Tegan & Sara
- Joseph Arthur (som jag upptäckt genom Fia, som upptäckt genom L word) 

Bra låtar / artister + en bra serie = beroendeframkallande.

Nu ska jag börja titta på säsong tre! Hejsålänge


tolv

Jag vaknade vid tolv idag, t o l v ! Det är inte alls likt mig och jag får lite panik av att sova så länge. Ändå hade jag ställt klockan på nio, plus att Janos ringde halv tio och väckte mig. Tur att jag gjorde klart nästan alla mina uppgifter igår så jag slipper stressa idag..

Imorn åker jag till Göteborg! Ska träffa Joejoe, min familj och såklart Nils & Sophia som jag ska bo hos, trevligt. Mindre trevligt blir det att åka buss i fyra timmar, illamående deluxe.

alone, together

I am with you, now I've got to explain
things they have changed in such a permanent way
life seems unreal can we go back to your place
you drink too much, makes me drink just the same

the first time that I met your friends
and the second time I thought it would last
we all like it a little different

the strokes: alone, together.

en aning speciell...

Amanda säger:

Detta låter som ett skämt. Vad menar du med "slav" ? och varför vill du vara det?

Slav säger:

kan förstå det....men jag är extremt undergiven och behöver någon att slava och kräla för så att jag får mental tillfredsställelse...utåt är jag maskulin och dominant......men mot min Härskarinna är jag 100 % undergiven och lydig


retards in love

Nu har jag två uppgifter kvar att skicka in i historian, som jag är i stort sett klar med, och ett slutprov sen slipper jag det! För gott, förhoppningsvis. Det är verkligen inget roligt ämne. Jag brukade tycka det förr, men det är så himla mycket att lära sig..

Innan var vi på studenten och köpte muffins, Emelie tvingade mig att äta upp alla på en gång och nu mår jag illa. Hon gjorde även en ny "header" åt mig förut idag, Tack du!

image582

Nu ska jag gå över till grannen och ge honom en present som tack för hjälpen igår när vi låste oss ute. Werther´s original gillar väl alla gubbar? O nåt te i en lyxig påse köpte vi med. Även om han inte gillar det så är det tanken som räknas. Han kan ju ge det till sin dumma fru i värsta fall så kanske hon blir lite trevligare.

operationen

Mamma ringde för ett tag sen och berättade att operationen hade gått bra och att Clara höll på att vakna nu. Det var inget misstag att låta henne gå igenom detta för det kommer hjälpa henne. Jag är så glad för hennes skull. På torsdag får jag äntligen träffa henne!

alexander och calle schulman

Jag är lite efter men idag har jag iaf hittat Alex och Calle Schulmans nya, gemensamma, blogg. Passar ju bra nu när Uggla slutat blogga och allt. I och för sig följde jag inte hans blogg så mycket efter att han började på aftonbladet, det blev inte lika roligt längre på nåt vis. Fråga mig inte varför. Om ni vill läsa Alex & Calles blogg har ni iaf den här.


jag vill vara hos dig

Jag är rädd, tänk så händer nåt? Tänk så går det inte bra? Fast varför skulle det inte göra det.. Men tänk OM?! Fuck. Det måste gå bra. Stackars liten, hon ska inte behöva gå igenom detta. Men det kanske blir bättre om hon genomlider det. Kanske.. Kanske inte. Tänk om det inte blir det? Man ska inte tänka så. Nej, det ska man inte. Klart det blir bra..

Imorgon ska hon opereras alltså.. Och jag önskar över allt annat att hon inte ska ha för ont och att hon inte ska vara ledsen. Min lilla plutt, på torsdag kommer jag till dig..

just a series of blurs

you may feel alone when you're falling asleep
and everytime tears roll down your cheeks
but I know your heart belongs to someone you've yet to meet

Joseph Arthur - in the sun



Tack Sophia för tipset! Den är ju hur fin som helst..

en glad överraskning

När jag kom hem förut så väntade en glad överraskning innanför dörren:

  

äventyr i ryd

Jag och Emelie skulle vara nyttiga idag och gå en runda i rydsskogen. Vi gick en runda som tar ungefär en timme, när vi kom hem igen upptäckte Emelie att hon hade tappat nycklarna nånstans på vägen så vi fick gå hela rundan igen - med skoskav o allt! Dock hittade vi aldrig nycklarna, men vår snälla granne lånade ut en stege så vi kunde klättra upp på balkongen och som tur var så var balkongdörren öppen.

Jag tror det var Gud som straffade oss idag för att vi åt onyttiga saker i helgen. Eller möjligtvis för att vi skrattade åt en man som gick konstigt.

clara, you mean the world to me

image564

you are my sister
and I love you
may all of your dreams come true
I want this for you
they're gonna come true


piggelin

Piggelin är det som är bäst mot illamående. Sprang till studenten och köpte femton stycken innan Wallander började. Vi har ätit två var, nu är det nog bud på att ta en till.. Hejdå.


omväxling förnöjer

Emelie har hjälpt mig med min bakgrund här ovanför.. Vad tycks? Jag blev iaf nöjdelinöjd.

För övrigt har jag inget liv, jag ställde klockan på kvart över tio för att gå upp och se blondinbella och stinalee på nyhetsmorgon. Det är nästan så jag borde skämmas lite...


världens bästa låt

Så länge skutan kan gå
så länge hjärtat kan slå
så länge solen den glittrar på böljorna blå
om blott endag eller två
så håll tillgodo åndå
för det finns många som aldrig en ljusglimt kan få!
Och vem har sagt att just du kom till världen
för att få lycka och solsken på färden?
Att under stjärnornas glans
bli purrad uti en skans
att få en kyss eller två i en yrande dans?
Ja, vem har sagt att just du skall ha hörsel och syn,
höra böljornas brus och kunna sjunga!
Och vem har sagt att just du skall ha bästa menyn
och som fågeln på vågorna gunga.

Och vid motorernas gång
och ifall vakten blir lång,
så minns att snart klämtar klockan för dig: ding, ding, dong!
Så länge skutan kan gå,
så länge hjärtat kan slå,
så länge solen den glittrar på böljorna blå,
så tag med glädje ditt jobb fast du lider,
snart får du vila för eviga tider!
Men inte hindrar det alls
att du är glad och ger hals,
så kläm nu i men en verkligt sju-sjungande vals!
Det är en rasande tur att du lever, min vän
och kan valsa omkring uti Havanna!
Om pengarna tagit slut, gå till sjöss omigen
med karibiens passadvind kring pannan.
Klara jobbet med glans,
gå iland någonstans,
ta en kyss eller två i en yrande dans!
Så länge skutan kan gå,
så länge hjärtat kan slå,
så länge solen den glittrar på böljorna blå.

Konichiwa Bitches



Jag gillar Robyn! Denna låten är nog den bästa hon gjort. Sexual Eruption är bra med.

det går väl bra?

Nu är Clara på väg till Göteborg, på tisdag ska hon opereras. Jag är så nervös. Jag hoppas det går bra.. Jag önskar att jag hade kunnat vara där med henne.. Min lilla bebis.. Det måste gå bra, det gör det väl? Ja, det gör det..

thru space & time and far beyond

173777-559

Det kommer vissa dagar då det känns jobbigare att veta att jag aldrig får se er igen.

melodifestival deltävning 2

bästa låt: just a minute - rongedal

Det roligaste var Luuks skämt om att han inte visste vem Carola var och det konstigaste var att inte häggkvist & johnson gick vidare till final utan bara till andra chansen. På sätt och vis tycker jag det är rätt gött, för Carola var förmodligen helt säker på att ta sig till final. Fast Andreas Johnson är söt och bra så för hans skull var det ju trist. Äh, nu orkar jag inte blogga mer om det där. Nu ska jag se på L word.


melodifestival

Missade melodifestivalen i lördags för vi var ju på kent, men jag kollade på reprisen. Amy Diamond var ju helt klart bäst! Bra att hon gick vidare. Vad jag inte fattar är hur Chrille Sjögren kunde gå vidare med sin fjäsklåt.


 


Ikväll är Carola med. Jag är rädd för henne.


aldrig mera rödvin

Det är ett löfte som jag tänker hålla.

keffat liv

keffat liv - jag älskar dig. världens bästa / mest komiska låt. bli inte arga när ni hör den, ta det som ett skämt. snart ska vi träffa emil + andra hillerstorpare i linkan. blir nog trevligt.

beslutsjävlaångest

Har hållt på att byta kläder nu i flera timmar. Det är fan inte roligt! Det känns som att hela livet kommer ändra sig om jag tar på mig fel kläder..

kissie.blogg.se

image558

Av alla bloggar som jag stör mig på så är nog Kissies blogg den värsta. Jag vet, jag behöver inte läsa, men jag kan inte sluta.. Det är som ett gift! Hennes videoblogg slår ju allt.. Hur kul som helst, egentligen..

Den bästa bloggen just nu är nog www.bloggkommentatorerna.blogg.se. Där står allt man behöver veta om de populäraste bloggarna just nu. Gött det, så man inte missar nåt. Ha ha


beslutsångest

Det blir inget tvättande för oss idag. Istället ska jag bada och sen välja kläder i säkert fem timmar för ikväll ska vi dricka vin och kanske gå till platens. Det här med att välja är det värsta jag vet. Det kan gälla allt från kläder till vilken tomat som ser bäst / godast ut på hemköp. Det är inte roligt! Det hade varit enklare om någon annan gjorde alla de där meningslösa valen i livet som egentligen inte spelar någon roll. Alla andra val kan jag stå för själv. Nåt annat jag inte klarar av är drastiska förändringar, jag vet inte hur många gånger Emelie har fixat mitt hår och sen har jag bara tagit ut det / kammat ner det för att det är för annorlunda för mig. Inte att det är fult, utan för att det är så ovant.

I-landsproblem, jag vet. Jag är sämst på förändringar.

Jenny i L word

Jag ogillar verkligen Jenny i L word, jag spolar förbi varje scen hon är med i. Hon pratar jobbigt och drygt och tar sig själv på så stort allvar hela tiden. Blir nästan irriterad bara av att se bilden på henne haha (jag veeeet, det är bara en serie)

173777-557

Nu måste jag sova, upp tidigt imorn och tvätta! Jippi! Godnatt

färdigpluggat för idag

Nu får det räcka. Det är rätt roligt när man väl kommer in i det, och fattar nånting.. faktiskt. Men nu ska jag,, guess what.. titta på L word! wiihoo. Det blir min belöning till mig själv idag. Gött att David fixade datorn åt mig så att den inte stängs av mitt i avsnittet, plus att jag kan ha datorn i knät nu utan att brinna upp.

upplyftande uppgift

5.  Berätta om utvecklingen i Europa från mitten av 1700 fram till 1800-talets slut. Hur gick det för Wienkongressens målsättningar under 1800-talet? Nya förutsättningar för människor, stater och dess politik. Avgörande anledningar till förändringarna och resultaten av dessa. Variabler som ska vara med.

Upplysningen
b) Franska och industriella rev. Konsekvenser för människor och miljö i Europa på kort och lång sikt. Nya ideologier
c) Nationalism
d) Tysklands och Italiens enande
e) Oron på Balkan
f) Imperialism

Motivera, reflektera ge konsekvenser på lång och kort sikt.


Låter det roligt? INTE SÄRSKILT

give it to me baby

image555   173777-556

Hur söta som helst ju..

sänghimmel

Idag har jag köpt en sänghimmel, den var inte så fin. Den Emelie gjorde till mig var finare. Min kära sambo säger att jag är mobbad som sitter här under, hon är alltid så elak. 

Har idag myntat ett nytt uttryck:  "det som händer under min sänghimmel stannar under min sänghimmel".. Fast nähe, jag fick inte säga så för nu sa Emelie att jag är äcklig. Finns det ingen måtta på elakheterna? 

Nu ska jag koka kaffe. Vi köpte tre paket för 49 kr på Willys förut. Nästan som hittat.


filminspelning

Läste Magdas blogginlägg om när jag, hon och Daniel spelade in en film nångång i gymnasiet. Ha ha, skrattar högt för mig själv när jag läser det.

image553

Jag var en elak mobbare som sparkade på Daniel när han låg ner

image554

Magda spelade psykolog och kallade Daniel för psykfall.. och tyckte han skulle linda in sig i vad-det-nu-var för att han var så klantig och ramlade hela tiden.

pennyroyal tea

Jag hade den låten på repeat nu märkte jag.. Vet inte ens vad jag håller på med, bara lyssnar på samma låt hundra gånger utan att ens märka det. Jag har för mycket i huvudet. Jag är inte ledsen eller så, verkligen inte, fattar bara inte vad jag håller på med ibland. Jag är inte så bra på att tänka på det där med konsekvenser...

the blower´s daughter

Nu har jag kollat klart på första säsongen av L word, himla sorgligt.. och det blir ju ännu mer sorgligt av att the blower´s daughter med Damien Rice avslutar det hela.. fin låt, men sorglig som sagt. Och stackars Shane, hon är så ledsen. Bubu. Nu måste jag börja kolla på andra säsongen för att veta hur det går.


criminal minds vs efterlyst

Det finns tre tv-program jag gillar, som jag följer. Det är Desperate Housewives, det är Efterlyst och det är Criminal Minds. Självklart ska Efterlyst och Criminal Minds börja visas på samma tid, torsdagar klockan 21.00. Det är typiskt. Fast inget jättestort problem.. egentligen alltså.

home sweet home

Nu är det ganska definitivt, det blir inget besök här på ett tag  och det känns väl rätt bra egentligen. Det är väl vad som behövs antar jag.. För att det kanske ska ordna upp sig med allt nångång. Jag undrar hur länge det håller denna gången?

Nu ska jag bara koncentrera mig på skolan och på det som finns i linkan.

Kajsa, tjata på pappa så att ni kan åka upp. Han sa att han hade lite planer..

bara för att...

image552

It's all my head I know

It's all my head I know
so they tell me so
until my head explodes
into my head it goes

- Queens of the stoneage



Ska man skriva nåt personlig? Nåt om hur man mår och nåt om hur allt är? Okej, jag mår bra och det händer ingenting för tillfället. Jag väntar på min dator och på ett sms från netonnet som säger att min laddare finns att hämta på matjätten i Värnamo. That´s that.

Saker som jag vill men inte riktigt orkar / kan:
Jag vill se L word. Jag vill ha ork att duscha. Jag vill att det ska vara sol ute idag också. Jag vill träffa Clara. Jag vill ringa till K fast det går inte för han är utomlands nånstans. Hejdå.

bilder från kent i lördags

  
Fillan - Min man Sami - Martin kom över och rockade på vår sida 

   
förbandet familjen - kent

min lillgamla, tandlösa clara

Jag (efter att ha frågat tre gånger utan att få svar) - Clara, vet du hur man sätter på ljudet på denna datorn?
Clara - NEJ, jag vet inte, ÄR DET UPPFATTAT?

bästa låten i bästa serien



Lyssna på låten som börjar där i slutet, Damien Rice - Cannonball. En av världens finaste låtar i en av världens bästa serier med världens bästa Shane. Det blir ju faktiskt inte bättre.
 
Nu ska jag sluta upp med att vara besatt.

peace & love / hultsfred

Nu har jag ansökt om att vara funktionär på Peace & Love och Hultsfred. Hoppas hoppas! Nu när solen skiner blir jag bara mer och mer sugen på festival. Får väl trotsa min avsky mot att sova i tält och "ställa upp för laget" , som Nils så vackert uttryckte det.

vååååååår

Nu har jag lämnat in datorn, det blir mycket billigare än jag trodde så jag firade det med att gå och köpa en kaffe på statoil. Sen gick jag en liten runda i solen- jag älskar verkligen detta vädret! Jag älskar älskar älskar torr asfalt! Det är nog det bästa jag vet nästan. Jag blir så glad av det, och av solen såklart. Jag gick där genom stan och tänkte att jag faktiskt gillar Värnamo. Som att det vore någon nyhet haha. Här ska jag bo när jag blir gammal.

Nu måste jag ladda ner lite L word på Jannes dator annars får jag abstinens. Jag kanske borde skaffa en riktig hobby istället? Nåt kreativt? Fast vad skulle det vara.. Jag är alldeles för slö. Och inte har det gått bra med "mitt nya liv" heller. Chips hit, pizza dit. Jag blir äcklad av att tänka på det. Nu måste jag faktiskt skärpa mig.


hejdå datorn

Johan är världens snällaste och tar med Ruffe upp när han kommer nästa helg. Så nu slipper jag tänka på hur jag ska få hem honom.

Nu ska jag ner till David och lämna in min dator på lagning där. Hejdå min bäste vän.

Ps. bara ETT avsnitt kvar av L word, jag får panik. Vill ha fleeeer. Ds.

en enkel regel

Alla kommer hem
Som spöken återvänder
Man lär sig leva med sig
Själv, åh
Inget annat
Det är det som gäller

En sista buss i regnet
Sen får man gå
Som pest bland ungdomsgängen
Slår acnen till
Folk börjar slåss i trängseln
Och helgen exploderar

Jag finns här för dig

(Jag orkar inte skriva nåt eget. Kent - LDS, någon?)

....

Man tror att man vet vad man håller på med, att allting är på ett visst sätt och att det är så det är planerat att vara. Helt plötsligt vänds det där upp och ner och man fattar ingenting av vad som händer. Hur ska man veta då? Man tror att det märks att man är borta, att man saknas, iaf lite. Att upptäcka att det är precis tvärt om, och att gå från att ha allt - till att ha inget - hur klarar man det? Det finns väl inget svar på det, men man måste ta sig igenom.


två avsnitt kvar

Nu har jag bara två avsnitt kvar på första säsongen av L word, måste dra ut på det lite.. Har tittat på fyra avsnitt idag.. De sista två ska jag titta på imorgon.. sen MÅSTE jag ladda ner fler. Fy vad bra det är!

för du är precis så svag som jag

Och dom säger att stan har blivit tyst och ful och öde älskling
Att det kommer bli en lång kall vinter
Jag har lärt mig att saknaden är värst när nån har sovit som ett barn
Genom en iskall vinter

Och du känner att staden är precis som staden alltid varit
I väntan på en lång kall vinter
Och du säger att saknad kan man lära sig att leva med ibland
Genom en iskall vinter

låtlistan:

1. Vy från ett luftslott

2. Sundance Kid

3. Socker

4. 10 minuter (för mig själv)

5. Palace & main

6. Revolt lll

7. Columbus

8. Lsd, någon?

9. Romeo återvänder ensam

10. Generation Ex.

11. Den döda vinkeln

12. Musik non stop

13. Kärleken väntar

14. Ingenting

15. Om du var här

16. Dom andra

-----------------------

17. Kevlarsjäl

18. Vinternoll2

19. 747

-----------------------

20. Mannen i den vita hatten (16 år senare)


minnen för livet

Konserten igår var underbarunderbarunderbar. 

Jag kommer leva på detta länge. Har inte ens fattat att jag var där, trodde inte att det skulle kännas så stort. Konserten i torsdags var ingenting jämfört med denna. Vi stod längst fram, nära min fina Sami som är så söt när han skrattar (jag vet, jag låter som femton) Fast det kändes verkligen som att jag var 15 år igen, med rött hår och stjärnor och glitter under ögonen. Tack och lov att det inte är så längre iofs, det sköter andra så bra..

I år är det åtta år sen jag såg dem live första gången och sen dess har jag gillat dem. Hade jag inte sett dem då så hade jag nog aldrig börjat lyssna på dem (förresten, börjar jag bli gammal). Jag hade glömt hur bra de var live, man kan inte jämföra det med nåt annat. Även om man inte gillar kent så tror jag man ändå skulle tycka om dem live. Och även om inte de nya skivorna är lika bra som de gamla så var det ändå samma känsla. 

Jag måste se dem i Växjö med. MÅSTE! Nån som vill?

shaaaaaaaaaaaane

L word är bäst men Shane är bättre. ILOVEHER!

(nej jag är inte lesbisk janne)

man i ormskinnsskor

Vi tog en paus igår efter konserten och satte oss ner en sväng på en trappa. Då kom det förbi en herre i 40-årsåldern som hade bruna ormskinnsskor. Han var trevlig och jag, Emelie och Emma ställde tusen frågor. Här är några:

Jag: Hur många barn har du?
Emelie: Hur gamla är dom?
Han: 9 och 5.
Emelie: Alltså en som är 14?
Emma: Eller 14 barn på ett år?

Det hela slutade med att han blev rädd för oss för att vi frågade vart han bodde och om han hade platt-tv. Det sista han sa var att han såg direkt att det var Johan som var smartast i sällskapet, förmodligen för att han inte pratade. "Det är bättre att vara tyst istället för att bevisa att man är en idiot" var deras grej.

milton & linnea sitting in a tree

image546


kent

idag var vi på kent, det var fint. skriver mer om det imorgon

nåt jag borde ha förstått

fast jag inte sett dig på så länge
tänker jag på dig ibland
det var nånting som fastnat på mig
nåt som aldrig helt försvann

fast det var så kort romans
var det nåt jag borde ha förstått
såna chanser kommer en gång bara

när mamma var liten

När mamma var liten då var hon så rar
och så tjock och så trind som en bulle
Och då sa hennes far att den ungen är rar
men hon ser inte ut som hon skulle
Tycker jag tycker jag tycker jag tycker jag,
nej hon ser inte ut som hon skulle.

När mamma var liten och var så där rar
fast hon inte såg ut som hon skulle
Tänk då sa hennes far en sån unge jag har,
hon är go som den goaste bulle.
Åh så söt och så fin och så rund och så rar
tänk så bra att hon blev som hon skulle

- I love Astrid, alla tiders kvinna

a timekill to die for

IDAG SKA VI SE KENT! Just nu ser jag inte fram emot det så mycket som jag borde, men jag vet att när jag väl är där så kommer det bli världens bästa. Det blir det alltid. Kent är som bäst live. Plus att Emma fyller 20 idag, HIPP HIPP HURRA det är värt att firas!

"Det är fortfarande samtal före, du behåller din plats i kön" /JAG OGILLAR TELEFONKÖER


all my jealousy

to fall in love was my very first mistake
how was I to know I was far too much in love too see?
oh jealousy look at me now, jealousy you got me somehow

irritation.

Vissa människor blir jag irriterad på bara genom att höra dem. På senare tid har det blir mer och mer. Saken är den att det är människor som verkligen inte gjort mig nåt och som jag tycker om som jag stör mig så lätt på. Det är mig det är fel på, det måste gå över snart

L word

Lätt bästa serien efter Desperate Housewives, Criminal Minds och Vänner såklart.

jag har likadan lugg som Vasa

image544

Sitter här och skriver ett arbete om Gurra Vasa och kom på att vi är slående lika.
Eller vad säger ni?


ägg - abstinens

Jag har blivit beroende av ägg. Nu har vi inga ägg hemma, och jag VILL HA DET NU!

there is a light that never goes out / THE SMITHS

Bästa låten nånsin... ? Kanske inte, men bland de bästa i alla fall.. 



alla hjärtans jävla dag

Den där dagen finns bara till för att ge oss singlar ångest.

blondinbella vs kenza

Jag är inne och läser kommentarer på blondinbellas blogg, där det battlas hej vilt om vem som är bäst: blondinbella eller kenza?

Alltså, bråket mellan Blondinbella och Kenza (eller snarare deras fans) handlar om att Kenza lät sin hund hälsa genom bloggen, " ävf-foxsl    l9vfk vi ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,  fgv5t6yhlu,rft " skrev den. Då skrev blondinbella följande:

Vet ni vad jag ogillar mest förutom barn?
När man låter sin unge sitta vid tangentbordet och trycka på alla knappar
och så avslutas inlägget med " Lilla Moa ville också säga hej" Eller att man låter sig husdjur ta en runda på knapparna hfifiodgjirgnpklrg "Lilla Hugo hälsar förresten"

Ska vi förstå vad som sägs? Ska vi på något weird sätt känna att ungen/råttan
blir mer levande? Jag vill inte veta att den lilla råttan vandrar omkring på bordet med sina rabiesdrabbade tassar. Eller att ungen sitter där med nersmetade fingrar av snor och kladdar. Varför varför varför!


Min fråga är: Varför bryr sig folk så mycket? det är inte så att de är kända för att de har gjort nåt BRA, så varför ska man ge dem mer uppmärksamhet? Är det inte bättre att lyfta fram personer som gör nåt viktigt istället för de som bloggar om vafan de har på sig!? Och Kenza tjänar över tjugotusen i månaden (jag vet faktiskt inte vad blondinbella tjänar), hur fan gick det till?

Jag vet egentligen inte vad jag ska säga om det där mer än att deras "fans" borde skaffa nåt bättre att syssla med.

...

   

Nu är jag hemma i Linköping. Jag och min kära sambo har ätit mat och druckit / dricker vin. Väldans trevlisch. Imorgon ska jag plugga tills jag nästan dör. Det känns väl måttligt kul.

hemresa: 15.05

Snart ska jag ta mitt pick & pack och sätta mig på bussen hem till Linköping. Det ska bli skönt att komma hem till alla sina grejer, och slippa ha massa resväskor och skit överallt. Fast iochförsig, jag åker tillbaka hit igen redan på lördag för då ska jag och Fillan se kent. Men då blir det inte att jag stannar såhär länge. Jag pallar inte, jag vill vara hemma lite.

Fast jag kommer såklart sakna alla. Som vanligt. Har vant mig vid Janos nu, att ha honom nära hela tiden. Så det är klart att det blir lite tomt. Men det vänjer man ju sig vid.

Näe, nu ska jag lyssna på Damien rice och dricka upp min powerking. Hejråå.

Ps. PÅ TORSDAG KOMMER EMMA OCH HENNES KOMPIS JOHAN, DÅ SKA VI PÅ KENT! ds.

holiday in cambodia

Spelade Holiday in cambodia med Dead Kennedys igår på Guitar Hero. Den låten alltså.. Den är bra. 

Idag åt jag och min vän jan hasselbackspotatis med kyckling och rödvinssås. O sallad med gurka, tomat, fetaost och morötter. Ikväll ska jag äta massa chips, för imorgon börjar jag mitt nya liv som sagt..

Jag undrar hur Jamie Oliver hade gjort? Det återstår att se nu, hej hej tvn.


guitar hero

Igår var vi hos Daniel och jag spelade Guitar Hero för första gången. DET VAR VÄRLDENS ROLIGASTE. Jag var kass, men det gjorde inte så mycket. På hemvägen snöade det så då hade vi snöbollskrig. Tack för en rolig kväll allihop, mest tack till Gabs!

    

(Fler bilder finns i min bilddagbok)

I just don't know what to do

I don't know what to do with myself
planning everything for two
doing everything with you
and now that we're through
I just don't know what to do

movies only make me sad
parties make me feel as bad
cause I'm not with you
I just don't know what to do

like a summer rose
needs the sun and rain
I need your sweet love
to beat love away

hair-cut

Idag har Matilda klippt mig. Hon klippte av rätt mycket och det blev ganska bra. Ska bara vänja mig först. Känner alltid såhär när jag har klippt mig, men efter några dagar känns det bättre. Jag litar på Tillan :)

Nu sitter jag här med ansiktsmask på mig, väntar på att Janne ska komma med mat. Sen ska jag dricka vin med Eve och lite andra. Trevlans. Ha en kul kväll kompisar.

jag = örjan ?



Har ni sett Hjälp som går på fyran? Janne säger att jag påminner om Örjan, haha.
Problem: Kort stubin. Kolla på klippet här ovanför och avgör själva..

spencer reid is not good enough

Jag vill bli kääär. Det var tusen år sen sist känns det som. Trots att femman har visat två avsnitt på raken nu av Criminal Minds och min älskade Spencer Reid så släcker det inte min kärlekstörst (HAHAHA). Nä men ärligt, jag vill bara bli lite sådär småkär, det kan man väl fasen få bli nångång eller? Nääädå, inte Amanda inte.. (ja, jag är lite bitter idag)


these streets

Where'd the days go? When all we did was play
And the stress that we were under wasn't stress at all
You see millions of people with millions of cares
And I struggle to the train to make my way home
I look at the people as they sit there alone

Life is good, and the sun is shining
Everybody flirts to their ideal place
And the children all smile as a boat shuffled by them
Trying to pretend that they've got some space

These streets have too many names for me

snöblandat regn

Idag längtar jag till våren mer än nånsin. Gick till bussen förut, efter att ha fixat frillan i en halvtimme, såklart jag såg ut som en dränkt katt när jag väl kom fram till stationen. Träffade pappa på vägen dit, han skrattade åt mig. Hade mascara i hela ansiktet och var dyngsur överallt. Det finns inget väder jag avskyr mer än detta som är just nu. Jag vill verkligen ha vår, NUUUUUUU. Jag vill sitta på vår balkong i linkipinki och dricka öl och störa den elake finnen därunder. Om det finns nån Gud, så ge oss sol och värme nu då!

"ny" mobil införskaffad tillslut

Nu har jag skickat tillbaka den där rosa mobilen jag köpte, det kostade fan 184 spänn att skicka den! Idioti. Sen gick jag hem till Eve och köpte hennes rosa motorola razr istället. Den får duga, den är helt okej för mig. Jag ville ha en rosa mobil, nu har jag en rosa mobil, så jag tänker inte klaga. Dock har endel nummer försvunnit så ni kan ju skicka ett mess eller skriva en kommentar här med erat nummer så kan jag lägga in det igen sen.

idag har vi skapat ett konstverk

Jag och Clara har varit ute i snön idag och gjort en skitfin snögubbe. Det är ett riktigt konstverk måste jag säga. Vi, eller jag, gjorde en snölykta också. Den var inte lika fin.

Innan trodde jag att jag skulle döda någon, alternativt dö själv. Jag måste ju skicka tillbaka den där telefonen jag beställde och någon hade slängt min garanti. Ni fattar inte hur sur jag var. Men jag rotade lite ute i soptunnan och hittade den. Ni som känner mig vet att jag är hur äckelmagad som helst, och det där var sannerligen inget jag uppskattade att göra. Men men, jag hittade den där garantin så idag blir det byebye till min fina telefon och hej hej pengar tillbaka. Förhoppningsvis.