cry baby

173777-704

Vi kollade på Cry Baby häromdagen, BRABRABRA film och Deppan var lika het som alltid,

Omar

Omar är vår nya vän,
han är billig.

bilder från igår

Igår var vi på fest på Grand. Det var väl sådär, fast kul att träffa Jörgen igen.
image703
Fler bilder från gårdagen finns i min bilddagbok. Som jag har skrivit förut så är den begränsad, vill ni ha lösenordet så får ni fråga!

Ikväll ska jag, Emelie och Jörgen äta bakad potatis och kolla på film, det blir trevligt.

för dig satte jag allt på spel

om du var ett krig
var jag väl terrorbalansen

jag vill ha mitt hår tillbaka!

image702

yeajh!

Fick deklarationspapprena idag, och jag ska få tillbaka massa pengar! wiihoo.. Nu är jag glad!


uppdatering

Jag orkar knappt uppdatera här längre

Idag ska jag gå till stan med Evelina, hon ska hämta ut sina linser och jag hänger med för jag behöver frisk luft.

Måste gå nu, men jag ska försöka uppdatera sen igen. Ska lägga upp lite bilder från i onsdags med tänkte jag.

Ha en bra dag


matshopping

Idag har vi handlat mat för nästan tusen spänn, DET är riktig lycka. Att plocka in all mat i kylskåpet och se hur det sakta fylls är nog det bästa som finns. Köpte även en jättefin tröja på JC för bara femtio riksdaler. Det är också lite lycka. Tack Josse för skjutsen! 

Näe, nu ska jag dricka öl. Ikväll är det reggaekväll med Governor Andy på L´orient.

om jag hade kunnat så hade jag levt på popcorn & guitar hero

173777-693

jobb!

Jag har blivit lovad jobb nu, som personlig assistent, hela sommaren! Gött, då slipper jag iallafall oroa mig för pengar. En nackdel är väl att jobbet är i Hillerstorp, hade varit mycket bättre att få ett jobb här så jag hade kunnat bo hemma. Men, man kan inte få allt.

Näeeee, nu börjar jag bli rastlös.


emelie, en gitarr-hjälte?

- Jag undrar vad spelet tänker egentligen?
- Jag kan inte ringa nu, jag ska repa med mitt band

Oslagbara citat från Emelie under kvällen, som precis har lärt sig guitar hero och är frälst.

never truly loved you anyway

You bored me with your stories, I can't believe that I endured for as long as I did
I'm happy it's over, I'm only sorry that I didn't make the move before you

lite bilder från påsken

       

Har varit i Värnamo nu i två veckor. Hos Janosbananos. Fick mitt Guitar Hero, och så var det fest hos Martin & Emma. Dregen var på harrys, och han var ful och inte alls cool

     

På skärtorsdagen var det lite förfest hos Jonas. Det var jag, fransson, nils o Jonas som var där. Sen upptäckte vi att Anna, grannen, också hade fest och där var Jon, Gora och Katta. Vi gick till harrys men det blev inga bilder tagna där.

  

I söndags var jag ute i Hillerstorp. Jag och Clara gjorde chokladbollar och hade picknick i hennes lekstuga. Emil och Filippa var med också.

Det har varit två fina veckor! Fast det är faktiskt rätt gött att vara tillbaka här hemma. Tack Erik för skjutsen också, alltid skönt att slippa åka buss.

Party imorgon då? Halva priset på Lorient!

värnamo i mitt hjärta

Nu när jag har flyttat härifrån så känns det bara som att jag vill tillbaka. Jag har min familj här, och mina vänner. Fast jag vet ju, och det var Jörgen som fick mig att inse det, att det fanns ju en anledning till att jag flyttade. För att se nåt annat, för att träffa nya människor. Och det är bra i Linköping också, bara det att det kan bli lite långtråkigt. Jag hoppas på att få börja jobba snart, för då blir det nog lite roligare.

Jag tror inte att jag skulle tycka om Värnamo lika mycket om jag bodde kvar här. Det är väl bara det att det känns skönt att komma "hem". Jag kommer nog inte flytta hit igen på ett tag, men jag vet att jag ska bo här när jag blir äldre. Sen får folk tycka att det låter tråkigt om de vill, det tycker inte jag.

Ska snart åka härifrån i alla fall, och det känns lika tungt som alltid. Fast jag längtar hem till mitt rum, till min säng, till min/vår lägenhet. Jag ser fram emot att träffa Evelina i veckan och förhoppningsvis får man träffa Amanda, Jörgen och Anton snart också.

Nu måste jag kissa. Ha en bra tisdag!

neither of us wanna be alone

In a way I lost all I believed in
and I never found myself so low

you let me down

till emelie

Kan du ringa mig?

Har bokat biljett hem nu, är i Linkan vid 18.20
Ska vi dra till Willys på kvällen eller dagen efter?
Jag är hungrig. Haha.

Äh, ring ring.

nej jag är inte död

Hoppas alla har haft en bra påsk.
Det har jag

Igår var vi hos Dado & Eve och kollade på American Gangsters. Det var trevligt. Spelade även lite guitar hero med och mot Eve. Jag måste skaffa en till gitarr! Skitroligt att tävla mot varandra ju.

Nu ska jag snart ta bussen hem till mamma. Ska äta middag där och leka lite med Claris var det tänkt. Har även hört rykten om att jag ska få ett påskägg, kan detta stämma?

Ha en trevlig söndag!

hej o hå

Nu har kvällen börjat ordna sig. Jag dricker vin och spelar guitar hero i min ensamhet = nice! Och snart kommer Nils och joinar. Därefter blir det antingen att vi går till Daals, Frans eller Jonas. Vi får se, vi får se.

Det blir nog en kul kväll trots allt.

segtsegtsegt

Jag har fortfarande döööööööööötrååååååkiiiiiiigt

och jag har fortfarande beslutsångest. o den tröjan jag skulle ha på mig ikväll ligger i tvätten av misstag och är dyngsur. synd om mig, synd om mig

bye

trevligt uppvaknande

Idag har jag fått trevligt uppvaknande x2. Första gången vaknade jag vid klockan 06.45 av att Clara kramade mig och sa hejdå för hon skulle till dagis. Det andra skedde en timme senare då Frasse kom och la sig på min arm och stirrade på mig. Han ville förmodligen ut och kissa. Så nu har jag varit ute en sväng med honom, och så har jag ätit frukost. Om två timmar ska jag till Gnosjö på den där intervjun. Jag är inte ett dugg nervös faktiskt.

Sen ikväll kanske det blir harrys då, eller om det blir imorgon istället. Kan verkligen inte bestämma mig. Fast vi ska till Bernt på lördag och äta påskmat så det kanske inte är en bra idé att festa dagen innan då.. Ja, jag har beslutsångest, som vanligt.

Igår fick jag en skitfin groda av Filippa som hon "pärlade". Ska ta bild på den sen. Tänkte göra ett örhänge av den.. Kommer bli hur fint som helst.

Nu orkar jag inte skriva mer, detta tangentbordet gör att jag får ont i händerna.
Dagens i-landsproblem.

Ha en trevlig dag!

jag ogillar:

- csn (som BARA krånglar, alltid)
- bredbandsbolaget
- 3
- stångåstaden
- vattenfall
- tekniska verken
- värnamo energi
- hyresgästföreningen (som jag måste ringa till och avsluta mitt medlemskap hos snarast)


Ja, i stort sett alla som skickar ut räkningar till mig
JAG HAR INTE RÅD


Det var ju typiskt att jag skulle impulsbeställa guitar hero just nu. Fast nu kan jag ju spela det istället för att festa på helgerna, så det jämnar nog ut sig så småningom.


boring

Allt är tråkigt, tråkigt, tråkigt.
Jag borde göra nåt!

Intervju imorgon i alla fall, sen kanske harrys. Eller om det blir på fredag, får väl se. Hade såklart varit kul att träffa Ann-sofie och så.. Ahh.. Beslutsångest, som vanligt.

Ikväll ska jag bort till Hanna i alla fall, alltid trevligt.

favorit i repris

image675

Hultsfredsfestivalen, för några år sen. Minns inte om det var 03 eller 04, men kul var det!

uppdatering

Jag har tråkigt! Janne sover så jag kan inte spela guitar hero, och internet är inte kul.

JAG VILL JOBBA. Borde plugga också men jag har ingen motivation.

På torsdag ska jag på intervju i alla fall, till ett jobb som jag kanske ska få i sommar.
Vi får väl se.

Hejrå.

söndagsångest

Jag har egentligen inget att säga om helgen, mer än att allting känns väl lite sisådär. Ibland tänker man inte alltid till en sekund innan, fast man kanske borde.

Nu ska jag spela Guitar Hero, hejdå.

jaaaaaaaaaa

Avin kom idag!! Nu ska jag bort till Carro och lämna några räkningar och sen ska jag till Matjätten för att hämta mitt älskade Guitar HEROOOO


lite överkänslig, kanske.

Ett barn som kritiseras lär sig att fördöma.
Ett barn som blir slaget lär sig att slåss.
Ett barn som hånas lär sig blyghet.


Ett barn som får uppmuntran lär sig förtroende.
Ett barn som möts av tolerans lär sig tålamod.
Ett barn som får känna vänskap lär sig vänlighet.
Ett barn som får känna trygghet lär sig tilltro.
Ett barn som blir omtyckt och kramat lär sig att känna kärlek i världen.

På Ronald Mcdonald- hotellet stod detta på en lapp, och gissa vad jag gjorde när jag läste den? Jo jag började grina såklart. Det är nåt fel på mig. Jag börjar lipa för minsta lilla grej. Som på sista delen i Kungamordet, det var ju inte ens sorgligt, bara bra. Och på mysteriet på Greveholm började jag med lipa när Sprak skulle åka upp till rymden och lämna Lillan. Herregud, DET ÄR JU ETT BARNPROGRAM, och inte ens troligt. Fast iofs, börjar man lipa till tecknat (landet för längesedan) så får man börja lipa till det också.


iggy pop feat. kate pierson



När jag gick in på Emelies blogg igår så spelades denna låten där. Den är så jäkla bra! Tänker på när vi var 16/17 nånting, good times, good times. Nu låter jag som en gammal tant märker jag, hehe. LIFE IS CRAZY, CANDY BABY!

i väntan på posten, dag två

Snart, snart, snart kommer posten. Idag MÅSTE avin komma annars blir jag ledsen.

Ikväll blir det lite party hos Marc & Emma, och sen KANSKE jag följer med dem till harrys och tittar lite på Dregen. Fast jag ska ju vara barnvakt imorgon så det blir lugnt..

Milton + Clara + Amanda imorgon, det kommer bli trevligt! Melodifestivalen står på schemat, jag älskar den tävlingen! Jag hoppas verkligen att Amy vinner. Om inte hon gör det så får det bli Charlotte eller Rongedal. Absolut inte Chrille Sjögren.. USCH!

Kaffe kaffe kaffe. Hejdå.


i väntan på posten

Jag undrar om posten hann komma hit medans jag duschade och gjorde mig iordning? Jag hörde inget i alla fall. Och min Avi har inte kommit. Tänk så kommer den inte idag? Jag vill ha mitt Guitar Hero nuuuu ju!

Idag ska jag plugga och sen fika med Anna. Ska bli gött att bli uppdaterad lite om vad som händer i hennes liv..


Nu kommer posten tror jag!! Jag hör stegen i trappan! HOPPAS!

Uppdatering:

Posten kom, men inte min avi. Får väl stå ut en dag till utan spelet då. Bubu.


you´re so naive

I may say it was your fault
cause I know you could have done more

oh you´re so naive

I miss you, mike!

image671

värsta bussresan

Nu är jag i Värnamo, efter den jobbigaste bussresan hittills. Inte ens 35 timmar i buss till Spanien var värre. Fick sitta jämte en gubbe som STANK svett, så jag satt och försökte låta bli att andas genom näsan hela resan. Mitt emot på andra sidan satt en jättetjock gubbe och hostade konstant, han hostade så mycket så jag trodde hans lungor skulle flyga ut. Det var äckligt! Och jag kunde bara tänka på att jag säkert skulle bli smittad av deras äckel-baciller och bli som dom. (Det låter elakt, jag vet, men det var verkligen inte trevligt)

Sen var det en annan märklig grej också. Det satt en människa bakom mig som jag inte visste om det var en tjej eller kille. Det kunde varit en tjej med skägg, eller så var det en kille med bröst. Jag är inte riktigt säker..

Emelie - vår nästa 50cent

Emelie skulle rappa lite här nyss:

Det är så svårt
och hårt
och jag steker kaffe

Vackert, Emelie, vackert. Nästa 50cent?

tisdag

Idag var jag och Evelina ute och gick i nästan två timmar, hur trevligt som helst!

 

allt är fixat

Jaha, efter att ha suttit i telefon sen kvart över tio så har allting äntligen löst sig.

Nu måste jag göra nåt så jag blir på bättre humör. Synd att jag inte har Guitar Hero här hemma nu, för det hade definitivt hjälpt.

jävla telefonköer

När jag hade suttit i kö i kanske en halvtimme så AVBRÖTS hela samtalet så nu får jag ställa mig sist i kö igen. Jävla vattenfall, jag hatar telefonköer.

(Jag ska sluta svära, och jag ska sluta säga att jag hatar grejer, men just nu är jag SUR)


guitar hero

NU HAR JAG BESTÄLLT GUITAR HERO! Janne: Låtlistan har du här
På faktura, heh. Hoppas inte den ska vara betald innan jag får mina pengar
Det vore ju dumt

Nu sitter jag i kö till Vattenfall. Har fått en räkning från min förra lägenhet på sjuhundra spänn. Tänkte ta reda på varför. Det verkar skumt.

Sen ska jag ut och gå med Evelina, ska försöka fixa mitt CV innan dess också.

Byebye.

ont i magen

Upp & ner ner ner. Det är så det känns mellan oss.
Det är inte normalt, fast det har det väl aldrig varit?

Ah, detta är hemskt, om du bara fattade det..


dagen i bilder

     
garderobsrensning - före och efter
 
Tog kort på ett kort. Rookie03 - Var ute och gick och jag hittade mitt nya hem

stegräknare

Nu har jag i alla fall inhandlat min stegräknare. Den funkar väl inte så värst bra, men man ska väl inte begära mer när den bara kostade 98 kr.

Vi har rensat ur våra garderober idag, och tvättat både kläder & sängkläder. Det bästa som finns är att lägga sig i rena sängkläder så det blir nog lätt att somna ikväll. Jag peppar för Kungamordet med, sista delen idag vid halv nio, missa inte! Sen ska vi kolla på en skräckfilm som Emelie hade tagit ner, the cellar door,  någon som sett den?

Nu blir det kaffe!

frasse, elva år imorgon

Imorgon fyller Frasselasse elva år, grattis världens finaste och bästa grishund!

image657

dagens låt

Lady Sovereign feat. Missy Elliott - Love me or hate me remix

vi försov oss en aning

Idag ställde både jag och Emelie våra väckarklockor på sju för att vi skulle upp och tvätta. Båda vaknade nu. Tror inte ens att klockorna ringde, är detta en konspiration?

Jag gillar verkligen inte att sova såhär länge, det känns som att man sovit bort hela dagen. Måste gå ifrån datorn nu och klä på mig istället. Idag får jag tvätta håret med! (Försöker att bara tvätta håret varannan dag och nu i början så blir det så fett och äckligt på en gång så det är gött när man får tvätta det)

Hejdå och ha en bra dag.


she´s evil

image656

Hittade en bild som Emelie gjorde för ett tag sen. Hon är djävulen i egen hög person..

headache:is a condition of pain in the head

Idag har inte varit någon bra dag, tyvärr. Imorgon däremot, den ska bli fin. Solen ska skina (bestämmer jag), jag ska rensa min garderob, jag ska ut och gå och jag ska plugga. Klart det blir en bra dag imorgon, man får väl tänka positivt.

Förresten så tror jag minsann att min farmor fyller år idag. Så grattis till henne. Hon kommer iofs aldrig få veta att jag kommer ihåg hennes födelsedag eftersom jag inte kommer att ringa till henne, men det är väl tanken som räknas..

Jag måste gå ifrån datorn nu, mitt huvud spränger. Så, tillbaks till Wallander.


en runda i ryd

 

Idag gick vi en runda i Ryd, vi köpte kaffe på statoil som vi drack på vägen. Trevligt, jag gillar att gå. Och jag gillar att dricka kaffe också. En runda imorn med, Emelie?

nothing really matters

Jag är så jävla...jag vet inte.. inte glad..

nothing really matters,
anyone can see,
nothing really matters to me
any way the wind blows....

Ja, vad ska man säga? Orden blir bara hårdare och hårdare,
och nu gick det nog för långt. Jag vill bara se en känsla.


fuuuuuck

jag är trött och irriterad idag, så nu ska jag snart äta och sen SOVA.

emelie som 13/14 åring

173777-652 173777-653

hett!


JAAAAAAAAAAAAAA

Carola åkte ut!!! WIIIIIIE! Jag röstade tio gånger på Nordman, inte för att dom är så jäkla bra utan för att jag verkligen inte ville se Carola i finalen.

FAN VAD JAG ÄR LYCKLIG! Jag sitter här och skakar haha

UUUUT MED CAROLA

Jag önskar verkligen, av hela mitt hjärta nästan, att Carola inte går vidare idag. Och jag önskar att Amy Diamond vinner hela skiten för hennes låt är bäst.

En annan låt som är bra är Naive med the kooks. Tack för tipset Marc!


modebloggare? x 2

Sorry, men jag måste bara visa klänningen jag köpte idag. Den är hur skön som helst, och fin också. I <3 it. Bra Evelina att du var smakråd! :)

image649

(Jag var tvungen att klippa bort huvudet, såg så trött och sliten ut. Haha)


GE ER TILL KÄNNA!

Såg att Emelie hade frågat i sin blogg vilka som läser den, så jag får väl härma henne.

SÅ, VILKA ÄR NI SOM LÄSER?
Ni måste ge er till känna! Allihop.

Kom igen, jag är nyfiken!

promenix

Nu har jag varit ute och gått i ca två och en halv timme med Evelina, mycket trevligt. Vi var på ikano en sväng för jag skulle köpa en stegräknare, fast jag hittade bara dyra så det kändes inte värt så istället köpte jag en jättefin tub-klänning på gina. Så det blir nog ingen stegräknare denna månaden, haha.

Nu ska vi till hemmi för att ladda upp med chips inför ikväll. Lätt att jag kommer rösta på Nordman ikväll, enbart för att jag vill se Carolas min om hon inte går vidare.

aj aj aj

Som vanligt så önskar jag just nu att jag föddes till kille istället. Fem dagar i månaden önskar jag det, och det är när mensvärken kommer på besök. Vaknade i natt av det och kunde inte somna om.. It´s not fair!

Nu ska jag iaf duscha och sen ska jag ut och gå!

ps. Idag ska jag köpa en stegräknare. ds.


no country for old men

Tittade klart på no country for old men när jag badade förut. Den var ganska okej till sista kvarten ungefär, för slutet förstörde allting tyvärr...

 

en kväll på platå...

     

Igår var vi på Platå. Det är halva priset i baren på torsdagar så det passade ju oss utmärkt. Folket där var väl inte det allra roligaste, massa fejk-brats som viftade runt med champangeflaskor för halva priset, glammigt hörni. Och musiken var väl inte heller någon höjdare, mest techno, fast jag blev glad när dom spelade my cool med Adam Tensta. Helt okej kväll, och när vi kom hem åt vi kall falukorv och potatismos med händerna, MYSIGT.

they say the cool is all over me

Jag är tröööött och borde sova men kollar på massa klipp med Adam Tensta på youtube istället. Jag gillar honom! Hela skivan är bra faktiskt så den borde ni lyssna på.

Nä, nu måste jag sova. Eller vila lite åtminstone.


frukost på mcdonalds

Idag ställde jag klockan på sju, gick upp och duschade / gjorde mig iordning för att gå till Tornby med Emelie. Vi åt frukost på Mcdonalds (den slöaste personalen jag varit med om!) och sen gick vi i lite affärer. Jag köpt ett par svarta ballerina som jag har tjatat om hur länge som helst. Jättefina var dom! Sen köpte jag lite grejer till Ruffe så nu ska jag fixa i ordning lite i hans bur. Ikväll blir det utgång. Ha en trevlig dag allihop!

snö? vår? sol?

Inatt innan jag skulle sova så tittade jag ut och såg att det var helt vitt på gatan. Trodde först jag såg i syne, men icke. Det hade verkligen snöat. Fast idag är det borta och solen skiner igen så jag vill tacka Gud eller vem det nu är som bestämmer över vädret. Nu ska vi ut och gå! Tjillevipp!

Ps. Gabs! Det var roligt att prata med dig igår :) Ds.


vem är den där oscar?

Har tagit ner några filmer idag som jag ska försöka titta på. Just nu tittar jag på "Michael Clayton", fast den verkar så rörig. Ska kolla på "No country for old men" imorgon, den har tydligen vunnit 4 oscar så den borde ju vara värd att se. Nån som sett den? Jag tänkte försöka titta på film istället för att bara klicka runt på massa onödiga sidor på internet. Jag vet, jag borde läsa istället eller göra nåt annat men jag orkar inte det idag. Lyssnar på talböcker när jag är ute och går, det blir för rörigt om jag ska läsa en annan bok samtidigt.. (undanflykt? lite kanske)

För övrigt är jag sämst på att kolla på film. Jag kan inte koncentrera mig och jag somnar bara. Började titta på Michael Clayton för flera timmar sedan men det kommer nåt emellan hela tiden. Nu ska jag iaf försöka se klart på den och sen sova. Upp i ottan imorgon för att gå till Tornby och äta frukost!

kundvagnar på vift

173777-641

När jag var ute och gick förut hittade jag några kundvagnar på vägen. Detta var bara NÅGRA av allihop som låg där. Lördagsnöjet i Skäggetorp?

en promenad med the hives

Kom precis hem efter att ha varit ute och gått i två timmar (!!!) med the hives i öronen. Jag älskar detta vädret! Nu ska jag ta med mig datorn till balkongen och plugga lite mediakommunikation.


istället för bubbleget

Detta är hur kul som helst, ni måste testa! Kommer bli beroende av det också, haha.
Klicka här för att komma till spelet.

jag hör att du är säker nu

jag föll för dig och du förtjänade en
nominering för rollen du spelade


media - k o m m u n i k a t i o n

media - k o m m u n i k a t i o n

Min lärare i mediakommunikation verkar inte helt hundra. Eftersom han undervisar i kommunikation så borde han kanske förväntas vara bara på att kommunicera med sina elever, eller? Han borde förresten vara särskilt bra, eftersom han är distanslärare.

Men vad betyder detta till exempel:

Hm ja det var e-postat jag menade jag så det är inget du behöver vara orolig för så jag ber om ursäkt om jag oroade dig.

What? Jag har inte varit orolig över nåt. Och detta:

För mig som lärare räcker det med ett stavfel för att någon ska kunna missförstå. Men till det du ska läsa och det är om sändarna så många olika varianter som möjligt finner bra information på nätet så läs också.

Använd skiljetecken tack, och skriv normala meningar.

Nu ska jag sluta klaga på min lärare och försöka göra uppgiften istället.

hejsan hoppsan falleralleraaa

173777-640






Innan idag var jag ute o gick i rydsskogen. När jag står där i godan ro och tar lite egobilder så tittar jag upp och ser att tre råddjur står och stirrar på mig! Pratade med Hanna samtidigt också och jag har inte så stor koll riktigt "Alltså det står massa renar och tittar på mig!" Jag måste lära mig att det är en VISS skillnad på renar och rådjur.










skunk.nu

HAHA kollade in min gamla skunk nu, från när jag var 13/14 år. Fy vad hemskt det var att läsa allt man skrivit, fast lite underhållande också.

"..** ok..jag MÅSTE bara få säga en sak..KENT RULAR!!!..bara så att ni vet!.."


ett geni

Nu har jag tittat på reprisen av melodifestivalen eftersom jag missade det i lördags, och jag kan bara konstatera att Björn bara blir bättre och roligare för varje gång man ser honom. Han är ett geni! Nu ska jag försöka sova, godnatt alla snyggingar!

image629

kungamordet

image624

Har precis kollat på Kungamordet. BRA serie, men så hemsk! Idag var det avsnitt tre av fyra, vilket innebär att vi måste  vänta en heeeeel vecka tills vi får veta hur det slutar. HUR ska vi klara det, Emelie?

rufus är en ninja-hamster

   

Bara för att Rufus är den snyggaste hamstern i stan. Han har en snopp där bak och konstiga fötter, plus att han tror att han kan gå igenom väggar. Han är ett original!

it´s not over tonight

The taste of your breath, I'll never get over
The noises that you made kept me awake
Of all the things I felt but never really shown
Perhaps the worst is that I ever let you go

Just give me one more chance to make it right

setlist

Porcelina of the Vast Oceans
Behold! The Night Mare
Bring the Light
Tonight, Tonight
Mayonaise
Try, Try, Try
Superchrist
Come On (Let's Go)
Stellar
Perfect
Lily (My One and Only)
The Rose March
Today
Tarantula
Stand Inside Your Love
Ava Adore
Drown
Bullet with Butterfly Wings
1979
That's the Way (My Love Is)
My Blue Heaven
The Everlasting Gaze
Cash Car Star
Daydream
Wound
United States


Encore :
I Don't Mind

Avbrottet är dock inte långvarigt och Smashing Pumpkins inleder med Porcelina of the Vast Oceans och följer upp med Behold! The Night mare och har redan efter  20 minuter avverkat stora hits som Tonight, Tonight samt Mayonaise. Även om undertecknad avfyrade ett rejält bansheeskrik under inledning av min personliga favorit Mayonaise kändes biten lite hafsigt men klart godkänt genomförd. Corgan, Chamberlain och hans mannar fortsatt med en fin Try, Try, Try från 2000 års MACHINA: The Machines of God och en akustisk version av Perfect från 1998 års Adore.


Det dröjde många låtar innan Billy tog initiativet att prata med publiken, vilket var synd då mannen hade en del humor och lär ha varit riktigt rolig under konserten på Cirkus förra året.


Från nya albumet Zeitgeist luftades flera låtar. En mycket röjig version av Tarantula som verkligen satte fart på publiken, den suveräna Bring The Light (vars fina gitarrparti dock dränks en del i bandets ljudbild) samt en omarbetad akustisk version av That's The Way (My Love Is) för att nämna några. The Rose March från nya akustiska EP:n American Gothic spelas också till min stora glädje.


Bandet ignorerar dock inte sin tidigare katalog och bjuder på klassiker i form av en furiös Ava Adore, en svängig Bullet With Butterfly Wings, en supertung The Everlasting Gaze och en stämningsfull 1979 som Corgan gör helt ensam. På den sistnämnda spelar Corgan några ackord i rad fel och avslutar textraden beneath the sound of hopemed en frågande ton i rösten och leende på läpparna. Fansen ler lika mycket. Utöver hitsen spelades också en hel del obskyra spår. Det som stack ut mest var My Blue Heaven som Corgan framförde tillsammans med Lisa Harriton på piano.


Blev tyvärr aningen besviken på den visuella aspekten. Inget fanns kvar från förra årets snygga scenshow eller scenkläder även om Corgan denna kväll bar en folielik volangkjol. Smashing Pumpkins är dock inget band som står eller faller med en scenshow men det i kombination med det ojämna tempot på grund av alla jam (extranumret bestod av 20+ minuter mangel) och de delvis anonyma nya medlemmarna naggade framträdandet i kanten.

Recension skriven av: http://alexskogberg.blogspot.com/


PURE LOVE


bilder från sthlm & konserten

     

Fille & Albin - Johan & Jenny? & Danne - Smashing Pumpkins

 

Köpte två tröjor. Ångrar att jag köpte den bruna men den andra är okej.


stockholm

Nu är vi i Stockholm. Resan gick smärtfritt, körde bara fel en enda gång men vi klurade ut vägen ganska snabbt. Nu är Fille och Johan nere i Farsta centrum för att hämta pizza, gottis. OM NÅGRA TIMMAR BÖRJAR SMASHING PUMPKINS! Jag är så jäkla pepp!